Головна » 2015 » Вересень » 17 » У Чернігові відбулися урочистості з нагоди 151-ої річниці від дня народження М. Коцюбинського
У Чернігові відбулися урочистості з нагоди 151-ої річниці від дня народження М. Коцюбинського
22:18

17 вересня у Чернігові відбулися урочистості з нагоди 151-ої річниці від дня народження видатного українського письменника Михайла Коцюбинського.

Вшанування пам’яті митця традиційно почалося з покладання квітів та мітингу біля його могили на Болдиній горі. Кульмінацією урочистих заходів стало вручення Обласної літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського, яке відбулося у садибі Великого Сонцепоклонника.

Серед цьогорічних лауреатів премії Олександр Балабко (у номінації «Проза»), Олег Гончаренко («Поезія»), Віталій Шевченко («Народознавство»), Сергій Пунтус («Театрально-музичне мистецтво»), Тетяна Стадниченко («Декоративне та образотворче мистецтво»).

У заходах взяли участь перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрев, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Ірина Должикова і перший заступник голови Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександр Левочко, а також представники громадськості міста.

Безліч щирих слів, які прозвучали в ході урочистостей, були об’єднані спільною думкою про те, що творчість Михайла Коцюбинського залишається актуальною у всі часи і для усіх поколінь. Зокрема, Ігор Коцюбинський – директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського – наголосив на тому, що найкращою шаною для митця є втілення у життя його безсмертних ідей.

Особливої зворушливо-святкової атмосфери заходам додали виступи Академічного народного хору під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура та Капели бандуристів ім. Остапа Вересая під проводом Заслуженої артистки України Раїси Борщ.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1421 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість