Головна » 2024 » Березень » 2 » Творча зустріч з Людмилою Богдановою на літературних суботах у садибі Михайла Коцюбинського
Творча зустріч з Людмилою Богдановою на літературних суботах у садибі Михайла Коцюбинського
16:50

На черговій «Літературній суботі у Коцюбинського» Людмила Анатоліївна Богданова - авторка книжок «До тебе човником пливу» та «На святій землі козацькій», познайомила присутніх зі своєю творчою біографією, розказала про те, що саме підштовхнуло її до написання таких фундаментальних досліджень про села Куликівщини. Адже для їх написання авторка опрацювала величезний масив архівного матеріалу, зустрілася з сотнями людей, які відгукнулися на її пропозицію, і не тільки відкрили свої особисті архіви, а й розповіли історії своїх сімей.

Книги Людмили Богданової займають чільне місце у кожній хаті сіл Ковчин та Салтикова Дівиця. І не одна людина замислилась над дослідженням свого родоводу, читаючи ці книги.

Людмила Анатоліївна - творча і талановита людина. Вона пише чудові вірші, які й запропонувала присутнім. Дві балади на воєнну тематику: «Дівчатко й командир», «У кривавому герці» і два вірші: «Колискова» і «Ягода кавун».

Учасники зустрічі були зачаровані ритмікою і мелодійністю поезії. Окрім вищезгаданих книг, у доробку Людмили Анатоліївни ще є збірки віршів, дослідження про інші села Куликівщини, які чекають свого видавця. Письменницю привітали вчителька Валентина Михайлівна Мельник та учні Куликівського ліцею. Дівчата прочитали уривок з книги «До тебе човником пливу» - легенду про річку Удай.     

Квітами, подарунками і добрими словами вітали пані Людмилу представниці ГО «Жінки Батьківщини», бібліотекар центру культурних послуг Інна Янголь. Посвята пані Людмилі та музичний подарунок прозвучав від пана Швидуна. Поділився своїми враженнями про книги дослідниці рідного краю і добрими побажаннями подальших творчих звершень письменник, головний редактор часопису «Літературний Чернігів» Михась Ткач. Свою яскраву лірику представили поетка Ірина Кулаковська  та незмінна організаторка і модераторка «Літературних субот у Коцюбинського» Валентина Громова.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 68 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість