Головна » 2018 » Березень » 14 » «Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк»
«Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк»
16:37

14 березня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбувся літературний вечір «Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк». Великий Козар був духовним батьком, творцем і рятівником української мови і всієї нації. А 9 березня минуло 204 роки з дня його народження. Тому саме в ці березневі дні і вшановуємо пам’ять Тараса Шевченка. Йому вдалося звеличити Україну, піднести на небувалу висоту весь її народ і цим збагатити увесь світ.

Ім’я Тараса Григоровича Шевченка увібрало в себе душу народу, стало частинкою його життя. Вже більше ніж сто років його поезія викликає в людей почуття гордості і захоплення красою, своєю силою та народною мудрістю.

На захід завітали учні чернігівської ЗОШ №20, аби згадати заповіти, які залишив нам поет, ще раз погортати сторінки його біографії та дізнатися більше про нього не лише, як про письменника, а як про художника і просто людину. Під час заходу прослухали вірші поета у виконанні відомих українських акторів Богдана Ступки та Валерія Івченка, а також поезію «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні заслуженої капели бандуристів України імені Г.Майбороди.

Ну, а наприкінці літературного вечора діти взяли участь у вікторині на знання біографії та творчості Тараса Шевченка. Та головне, що вони зрозуміли: кожне слово Тараса Григоровича Шевченка – ніби із сьогоднішнього дня. Треба читати його твори. Вони допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.

Більше фото із заходу дивіться на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1109 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість