Головна » 2020 » Лютий » 20 » «Так ніхто не кохав…»: у музеї відбулася нова зустріч мистецького проєкту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
«Так ніхто не кохав…»: у музеї відбулася нова зустріч мистецького проєкту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
11:08

19 лютого в музеї-заповіднику відбулася ХХХ зустріч мистецького проєкту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів». Вона була присвячена темі кохання в житті відомих людей.

Про це почуття написано багато віршів, видано чимало книг та написано безліч пісень. На новій зустрічі мистецького проєкту гості дізналися чимало цікавих історій кохання видатних людей, які знайшли це світле почуття на Чернігівщині. Хтось на Чернігівській землі став щасливим, а для когось його історія кохання була печальною.

Одна з найдавніших історій про кохання пов’язана з княжною Чорною, яку хотіли видати заміж за нелюба. Не менш інтригуючою була історія гетьмана Мазепи та Мотрі Кочубеївни. Відомий письменник Тарас Шевченко завжди користувався увагою жінок, тому в його житті було чимало романів. Сильні й глибокі почуття переживали саме тут, на Чернігівщині, і Михайло Коцюбинський, і Микола Лисенко, і Микола Вороний, і Павло Тичина. Про кохання в житті всіх цих визначних особистостей і говорили під час зустрічі мистецького проєкту.

Наприкінці заходу було анонсовано наступну зустріч – вона відбудеться 19 березня. Тож слідкуйте за нашими новинами на сайті та в соцмережах та обов’язково приходьте до музею.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 848 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість