Головна » 2017 » Квітень » 28 » «Шрами на серці»: презентація нової книжки в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського
«Шрами на серці»: презентація нової книжки в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського
10:12

27 квітня в кінолекційній залі літературно-меморіального музею-заповідника відбулася презентація книги спогадів Юлія Коцюбинського «Шрами на серці». Книжка розповідає про Юлія Романовича Коцюбинського – багаторічного директора музею, онука відомого українського письменника Михайла Коцюбинського.

Захід розпочався зі вступного слова  директора музею-заповідника Ігоря Коцюбинського. Він розповів усім гостям про книжку та її створення. Книга складається з двох частин: «Шрами на серці» (розповідь про своє життя самого Юлія Коцюбинського) і «Завжди з нами» (спогади сучасників про онука письменника). Обидві частини книги видавалися раніше, кожна окремою книгою. Вони досить швидко розійшлися, тому виникла потреба передруку. Нове ж видання з’явилося у Чернігові у вид. «Десна Поліграф».

До слова запрошували багатьох гостей заходу. Серед них чимало хто особисто був знайомий із Юлієм Романовичем. Це і колишній заступник директора музею з наукової роботи Ольга Єрмоленко, якій довелося працювати під керівництвом Юлія Романовича багато років, і письменник Михайло Ткач, журналіст, письменник, перекладач Сергій Дзюба, поет і прозаїк Василь Буденний та багато інших. Усі вони ділилися своїми теплими спогадами про чудову, добру і світлу людину – Юлія Коцюбинського.

На заході гостям показали фрагмент з фільму, де записано інтерв’ю з Юлієм Коцюбинським. Також на презентації зачитували уривки з нової книги, переглядали фотографії з альбому Юлія Коцюбинського. А всі бажаючі змогли отримати новий примірник книжки. Загалом, презентація книги «Шрами на серці» вийшла дуже теплою і по-домашньому затишною.

Більше фото із заходу можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1185 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/5 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість