Головна » 2017 » Грудень » 1 » Пробна партія «миколайчиків» - готова!
Пробна партія «миколайчиків» - готова!
11:45

Традиція випікати святкове печиво – «миколайчики» - досить давня. А «Майстерня гарного настрою» музею-заповідника Михайла Коцюбинського відновлює її. І ось, сьогодні, напередодні відкриття нового сезону майстер-класів з випікання і розмальовування пряників, у музеї спекли першу партію святкової смакоти.

А вперше в Україні почали випікати пряники до Дня Святого Миколая, що припадає на 19 грудня, у Західній її частині. Запашні солодощі батьки клали під подушки своїм діткам, коли вони ще спали.

Сучасний «миколайчик» - це медовий пряник, розмальований білою глазур’ю. Найбільш розповсюджена форма пряника – дідусь у кожусі. Та від заснування традиції минуло багато часу, тому нині можна побачити святкове печиво у формі янгола, півмісяця, зірочки, сонечка, півника та навіть коника.

Звичай розмальовувати «миколайчики» глазур’ю теж сучасний. В давнину їх прикрашали природними барвниками, замішаними на борошні й воді.

Під час майстер-класу в музеї-заповіднику кожна дитина зможе з розкатаного тіста видавити спеціальною формою фігурку Святого Миколая, а після її випікання розмалювати солодкою глазур’ю і забрати з собою разом із рецептом приготування.

Подаруйте своїй дитині маленьке свято та запишіть її  на майстер-клас до музею-заповідника Михайла Коцюбинського!

Заняття триватимуть з 4 по 19 грудня.

Вартість квитка – 15 гривень.

Довідки та замовлення майстер-класів за телефонами:

(04622) 4-10-03, (063) 065-61-49, (097) 465-70-91.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1148 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість