Головна » 2021 » Травень » 13 » «Подорож крізь простір і час: Європа очима М.Коцюбинського»
«Подорож крізь простір і час: Європа очима М.Коцюбинського»
15:47

13 травня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського розпочала свою роботу виставка «Подорож крізь простір і час: Європа очима М.Коцюбинського». На ній представлено понад сотню листівок із фондосховищ музею із зображенням Європи кінця ХІХ – початку ХХ століття, саме такої Європи, як її бачив Михайло Коцюбинський. Також у вітринах можна роздивитися альбоми для листівок та інші цікаві речі тих часів – закордонний паспорт, квитки, перепустки, рахунки з готелю письменника тощо.

Перша велика подорож Михайла Коцюбинського була в 1905 році. Тяжка хвороба викликала необхідність консультуватися з німецькими лікарями, тому Коцюбинський поїхав до Берліну. Його шлях пролягав через Краків та Львів. Німецький лікар, оглянувши пацієнта, зробив висновок, що усі його хвороби від нервів, тому йому необхідні нові враження, набутися яких можна, поїздивши по світу. Тож, оглянувши Берлін та Дрезден, Коцюбинський виїжджає до Відня, а тоді до Італії. Побував він у Венеції, Римі, Флоренції, Неаполі, Генуї, Ніцці, Монте-Карло, Швейцарії.

З кожної подорожі Михайло Коцюбинський привозив додому листівки – ілюстрації до розповідей про дивовижні краї, а також вхідні квитки до музеїв, на транспорт, чеки з готелів, інші сувеніри. Чимало з них зберігається і нині в фондах музею Коцюбинського.

Хочете дізнатися, якою була Європа більш ніж сто років тому? Тоді приходьте на нашу виставку до музею Коцюбинського. Чекаємо на гостей щодня, працюємо без перерви на обід.

Виставку приурочено до Дня Європи, що цьогоріч припадає на 15 травня та до Міжнародного дня музеїв 18 травня.

Вартість вхідних квитків:

  • дитячий квиток – 10 грн;
  • студентський – 15 грн;
  • дорослий – 20 грн.

Виставка триватиме до кінця травня.

Адреса музею: Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Тел. для довідок: (0462) 677-481, 678-741.

Збираючись до музею, не забудьте про засоби індивідуального захисту – маски та антисептики.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 700 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість