Головна » 2023 » Жовтень » 3 » Подарунки для музею
Подарунки для музею
11:36

Нинішнього тижня музейна колекція поповнилася новими експонатами. Так, після завершення авторської виставки живопису «60 – не так вже і багато» лауреат літературно-мистецької премії ім. М.М.Коцюбинського, художник Андрій Черниш подарував музеєві картину під назвою «В саду Коцюбинських». Його роботи зберігаються в приватних колекціях багатьох країн світу. Тепер полотно майстра пензля є і в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського.

Окрім цього, колекція музею нещодавно поповнилася ще одним чудовим подарунком. Тепер у нашому фонді маємо книгу «Під сонцем Алупки» Миколи Чабана. Її подарував нам автор.

Досить довго Алупка виконувала роль провідного курорту. Сюди приїжджали на відпочинок та лікувалися представники української культури, літератури й науки. Книжка «Під сонцем Алупки» розповідає про маловідомі або й зовсім невідомі сторінки історії української Алупки. З неї можна дізнатися і про те, як перлина Півдня надихала на творчість письменників та митців. У книзі широко використано мемуарну літературу, епістолярну спадщину, стару пресу. Також автор додав чимало архівних матеріалів. Видання щедро ілюстроване, зокрема дореволюційними листівками.

Щиро дякуємо Андрію Чернишу та Миколі Чабану за цінні подарунки!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 196 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість