Головна » 2014 » Жовтень » 30 » Письменник Михайло Слабошпицький презентував нове видання - біографічний роман «Що записано в книгу життя. Михайло Коцюбинський та інші»
Письменник Михайло Слабошпицький презентував нове видання - біографічний роман «Що записано в книгу життя. Михайло Коцюбинський та інші»
03:53
Біографічний роман «Що записано в книгу життя. Михайло Коцюбинський та інші» представляв у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського Михайло Слабошпицький.
Письменник відомий не лише в Україні, а й далеко за її межами, автор трьох з половиною десятків книг, серед яких значне місце посідають біографічні романи. Саме він вперше для широкого загалу відкрив імена Марії Башкирцевої, Петра Яцика, Олекси Влизька, Тодося Осьмачки. Але з Михайлом Коцюбинським було значно важче, адже і його ім’я, і його біографія в принципі ніколи не замовчувалися, були відомі зі шкільної лави кожному.

Що ж тут знайти такого цікавого, щоб захопити читача? Майже десять років письменник ішов до втілення свого замислу. Були різні варіанти і спроби, аж доки автор не знайшов надзвичайно цікавий хід: написати не лише про Коцюбинського, а про цілу епоху, про тих людей, які творили культуру нації на початку ХХ століття.

Таким чином героями цього роману є Сергій Єфремов, Євген Чикаленко, Володимир Самійленко, Володимир Винниченко, Михайло Могилянський, Володимир Леонтович та інші. Недаремно ж роман має підзаголовок «Біографія, оркестрована на дев’ять голосів».

Про Коцюбинського розповідають його друзі, приятелі, просто знайомі. Але весь секрет роману полягає в тому, що насправді ці спогади і розповіді вигадані письменником, їх не існує у природі. Автор просто їх уявив, але зробив це настільки професійно, що читач вірить кожному слову.

Півтори години промайнули непомітно, у щирому і відвертому спілкуванні, присутні задавали письменнику багато запитань, висловлювали побажання побачити роман екранізованим.

По завершенні презентації всі бажаючі мали можливість придбати книгу та отримати автограф на добру згадку.










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1192 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/8 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість