Головна » 2024 » Серпень » 9 » Пам’ятна зустріч у музеї Михайла Коцюбинського. 1979 рік
Пам’ятна зустріч у музеї Михайла Коцюбинського. 1979 рік
06:10

8 серпня виповнилося 110 років з дня народження видатного українського актора, народного артиста України і СРСР Олександра Дмитровича Гая. Понад півстоліття творчого життя митця було пов’язано зі Львівським національним академічним українським драматичним театром імені Марії Заньковецької. Також Олександр Гай добре знаний як педагог і кінорежисер. У його кінематографічному доробку – близько чотирьох десятків різнопланових ролей, зокрема у фільмах Київської кіностудії імені О.П.Довженка: «Григорій Сковорода», «Дмитро Горицвіт», «Ключі від неба», «Тіні забутих предків», «Акваланги на дні», «Родина Коцюбинських», «Крутий горизонт» та ін.

За виконання ролі Михайла Михайловича Коцюбинського у двосерійній кінострічці «Родина Коцюбинських» режисера Тимофія Левчука Олександр Гай відзначений Шевченківською премією в галузі кіномистецтва 1971 року.

Влітку 1979-го значною культурною подією в житті Чернігова стали гастролі Львівського національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької. Заньківчани завітали і до Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського. На фотознімку, зробленому після екскурсії і спілкування музейників з акторами, – Олександр Дмитрович Гай (сидить другий ліворуч) із молодими колегами.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 116 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість