Головна » 2021 » Червень » 30 » Пам’яті видатного українця Василя Сліпака
Пам’яті видатного українця Василя Сліпака
14:40

Сьогодні, 30 червня 2021 року, в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбувся захід із вшанування пам’яті відомого на увесь світ українського оперного співака, соліста Паризької національної опери, учасника Революції Гідності та бойових дій на Сході, волонтера Василя Сліпака. 5 років тому, 29 червня 2016 року, він загинув від кулі снайпера у бою. Василь Сліпак – кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

Відкривав захід директор літературно-меморіального музею-заповідника Ігор Коцюбинський. Він чимало розповів із біографії співака.

Багато теплих слів на його адресу пролунало і від гостей заходу, зокрема історика Сергія Горобця, письменниці Ганна Верес-Демиденко та ін.

До уваги гостей був представлений документальний фільм «Міф», 2018 року. Режисери стрічки – Л.Кантер та І.Ясній. Саме під таким позивним – Міф» – Василь Сліпак залишився у пам’яті своїх бойових побратимів. Фільм познайомив глядачів із історією життя Василя Сліпака, голос якого підкорив французьку оперу. Незважаючи на свою популярність, він пішов добровольцем у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу та загинув на війні на Сході України.

Захід організовано разом із Українським інститутом національної пам’яті Чернігівської області.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 748 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість