Головна » 2021 » Липень » 20 » Пам’яті письменника Володимира Сапона
Пам’яті письменника Володимира Сапона
15:10

20 липня обласна організація Національної спілки письменників України провела в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського літературний захід, присвячений пам’яті поета, прозаїка, краєзнавця, Заслуженого журналіста України Володимира Сапона. Його перу належать поетичні збірки «Замкова гора», «Зірка на пілотці»,  «Мама Ніна із Ніневії», «Моя Шевченкіана», «Вулиці старого Чернігова». Володимир Сапон – упорядник антологій «Толока» і «Чернігівська Шевченкіана», лауреат премій імені Михайла Коцюбинського, Пантелеймона Куліша, Леоніда Глібова, Олекси Десняка, Василя Блакитного та Івана Кошелівця.

На захід, присвячений 70-річчю від дня народження Володимира Сапона, прийшло чимало представників чернігівського письменства та інтелігенції: Михась Ткач, Дмитро Іванов, Надія Галковська, Валентина Громова, Олена Мамчич, Владислав Савенок та ін. Завітали до музею на вечір пам’яті і найрідніші для Володимира Сапона люди – його дружина Діна Сапон, син Ярослав та невістка Марина з онучком.

Розпочала захід голова спілки письменників України Олена Конечна. Вона прочитала кілька поезій та сказала чимало теплих слів про Володимира Сапона.

Її підтримали і інші гості заходу. Він видався напрочуд теплим та атмосферним, адже зібрав коло найближчих для Володимира Сапона людей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 518 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість