Головна » 2018 » Березень » 24 » «Німецький шпигун з бандурою»: 23 березня в музеї відбулася ХІІ зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
«Німецький шпигун з бандурою»: 23 березня в музеї відбулася ХІІ зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
00:45

Вже другий рік поспіль проект «Михайло Коцюбинський. У колі друзів» збирає поціновувачів творчості Великого Сонцепоклонника, а також тих, хто цікавиться його творчими взаєминами з іншими письменниками, художниками, музикантами на затишні і теплі зустрічі. Ось і 23 березня всі охочі змогли дізнатися більше про життєвий шлях західноукраїнського письменника Гната Хоткевича.

Сучасні дослідники дивуються щедрості й багатогранності таланту Гната Хоткевича. Він був письменником, публіцистом, кіносценаристом, перекладачем, літературним і театральним критиком, мистецтвознавцем, драматургом, режисером, артистом, музикантом, композитором, етнографом, фольклористом… Це насправді уособлення української культури. Уродженець Слобожанщини відроджував традиції кобзарського мистецтва Наддніпрянщини, надихався самобутньою народною творчістю Карпатського краю та Буковини. І його доля, на жаль, також багато в чому типова для національно свідомого українського інтелігента доби «розстріляного відродження».

В якій родині народився Гнат Хоткевич? Скільки разів був одружений? Чи займався громадською діяльністю? Як перетнулася його доля з долею Михайла Коцюбинського? На ці та багато інших питань дала вичерпну відповідь ведуча проекту Наталія Коцюбинська. А гості слухали її, насолоджуючись запашним чаєм.

Слідкуйте за нашими новинами на сайті та в Фейсбук, щоб не пропустити наступну зустріч, що буде присвячена новій не менш цікавій постаті в українській літературі.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 841 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість