Головна » 2020 » Листопад » 20 » Не згасне дух свободи у віках
Не згасне дух свободи у віках
14:06

Ми з вами вшановуємо пам’ять героїв і жертв різних історичних подій: Голодомор 1932–1933 років, битва під Крутами, трагедія Бабиного Яру… А тепер, у ХХІ столітті, ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни, спроби знищити українську націю, яка лише загартувала та переродила нас. 21 листопада в Україні відзначатимуть День Гідності та Свободи – особливе для нас свято, започатковане на честь двох подій, що змінили серця українців і нашу країну загалом, а саме Помаранчевої революції (2004 рік) і Революції Гідності (2013 рік).

21 листопада стало днем вшанування пам’яті героїв Небесної сотні та воїнів, що загинули під час бойових дій в зоні АТО на Донбасі, людей різного віку та статусу, що постали на захист національних інтересів нашої держави. Революція Гідності переродила українську націю. Це історія про тих, хто загинув за свободу та за власну державу. Досі невідомо, скільки людей насправді входить до Небесної сотні… Адже це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці наприкінці лютого 2014 року. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім зник безвісти.

Україна заплатила високу ціну за звільнення від диктатури та свій цивілізований вибір – бути частиною Європи. Мабуть, у нашій країні не було жодної людини, яка б змогла передбачити той сценарій, що підготувала для нас Росія. Після Революції Гідності та падіння тодішньої влади в березні 2014 року Росія анексувала Крим, а у квітні розпочалася війна на Донбасі, яка триває й досі. Безліч українців, що вистояли на Майдані, були змушені взяти в руки зброю та вирушити на Схід України, щоб захистити завоювання й здобутки Революції гідності.

Небо падало, земля горіла,

Лунали постріли, стікала кров,

На покуті свіча тремтіла,

Молилася там батьківська любов.

 

Не вберегла дітей своїх країна,

Темніє небо, воїн пада на коліна,

З життям прощатися не поспіша,

Розбите серце і поранена душа.

Вшануймо пам’ять загиблих героїв!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 457 | Додав: sunlight118 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість