Головна » 2019 » Січень » 24 » «Не загасне дух Свободи у віках»: у музеї-заповіднику відбулася ХХ зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
«Не загасне дух Свободи у віках»: у музеї-заповіднику відбулася ХХ зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
21:56

24 січня мистецький проект «Михайло Коцюбинський. У колі друзів» зібрав гостей у музеї-заповіднику, аби поговорити про важливі події української історії. Сьогодні в музеї М.М.Коцюбинського згадували про створення і становлення Української Народної Республіки, бій під Крутами, Акт Злуки українських земель в одну державу.

Під час заходу гості дізналися відповіді на багато питань: чому та як відбувався більшовицький жовтневий переворот у Петрограді, чому у бою під Крутами полягли десятки невинних молодих хлопців, як утворилася Українська Народна Республіка, якою була реакція письменників на ці зміни, які події передували Акту Злуки ЗУНР і УНР?

Цікаву розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської доповнювали уривки з документальних фільмів «Крути», «Акт Злуки», музичні відеокліпи – М. Бурмака  «Пам’яті тридцяти», В. Зінкевич  «Ранок над Україною». Гостей проекту неабияк розчулила пісня гурту Тінь сонця «Ніколи не плач».

За доброю традицією наприкінці заходу було зроблено анонс наступної зустрічі. Вона відбудеться 14 лютого і буде присвячена темі кохання в житті відомих письменників. Слідкуйте за нашими новинами на сайті та в Фейсбук, аби знати про всі заходи, що відбуваються у нас!

Більше фото можна побачити тут.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 766 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість