Головна » 2023 » Червень » 23 » На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
09:19

У номінації «Поезія» на здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує поетеса, працівниця ЗСУ Оксана Рудич. Висунута колективом 77 Центру морально-психологічної підтримки ОК «Північ» за книгу «Зігріта любов’ю» (2022).

Рудич Оксана Григорівна незважаючи на те, що почала презентувати свою поезію читачам зовсім недавно (починаючи з 2021 року), зарекомендувала себе як талановита, самобутня поетеса, яку любить читач та з нетерпінням чекає на нові публікації. Ознайомитися з відгуками щодо її поетичного доробку можна на сторінці соціальної мережі Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/profile.php?id=100028899992740. Сторінка Фейсбук Рудич Оксани має більше ніж 6000 підписників. Серед яких відомі в Україні та за її межами редактори журналів, поети, письменники, журналісти, співаки, композитори, актори. Вірші поетеси ширяться електронною мережею, викладаються багатьма групами сучасної прози і поезії.

Глибина, відкритість зовнішньому світу, вміння помічати і передавати через поетичне слово прекрасне і вічне – характерна особливість авторки. Її поезія має тонкий, неповторний стиль, розмаїття образів та поліфонію чуттєвих емоцій.

За останні два роки вірші Оксани Григорівни публікувалися у багатьох виданнях: Книзі віршів, прози і перекладів міжнародної літературної спільноти “Artelen” (Київ, 2021), Літературному альманасі “Наш Край” (Хмельницький, 2021), Літературному альманасі “Горизонти” (Хмельницький, 2021), Віснику Міжнародного літературного конкурсу (проза, поезія, п’єса, есе) Літературному альманасі “Сестра таланту” (2021).

Також авторка  має власні збірки, а саме: “Віршовий зорепад над заквітчаним полем української хустки” (2021), “Римовані почуття” (2022), “Зігріта Любов’ю” (2022).

Свою поезію Рудич О.Г. постійно декламувала на засіданнях літературного клубу “Натхнення”, членом якого вона є з 2021 року.

Тексти поетеси “Сон”, “Соловей”, “Крапля щастя”,  “Давай літати” покладені на музику львівським композитором Петром Стеца; “Чернігівська земля”, “Солдат” – чернігівськім композитором Олександром Коломійцем.

Рудич Оксана Григорівна – лауреатка Всеукраїнського конкурсу авторської прози та поезії “ЯwriteR”  (2021) та Міжнародного фестивалю-конкурсу “Україна єднає світ” (2021).

Колектив 77 Центру морально-психологічної підтримки ОК «Північ» вважає, що Рудич О.Г. цілком заслуговує того, аби їй була присуджена Чернігівська обласна літературно-мистецька премія імені Михайла Коцюбинського в номінації “Поезія” за поетичну збірку “Зігріта любов’ю”, як поетці, яка народилася та проживає у місті Чернігові, любить свій край і оспівує його красу у своїй поезії. За те, що не дивлячись на складний для України час, Оксаною Григорівною було прийняте рішення працювати в Збройних Силах України та піднімати своєю творчістю бойовий дух військовослужбовців і національну свідомість Українського народу.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 264 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість