Головна » 2019 » Червень » 19 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
12:03

У номінації «Проза» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Богдан Дячишин за книги «Крихти живого часу Андрія Содомори», «Думне слово Богдана Смоляка», «Пережите-перечитане».

Дячишин Богдан Васильович – доктор філософії (к.т.н.), доцент, член Міжнародної асоціації письменників баталістів і мариністів, Української асоціації письменників, Національної спілки письменників України.

Працюючи у Львівській Політехніці, згодом у Лісотехнічному університеті, викладав електротехніку, обчислювальну техніку та програмування. У 35 літ опублікував понад 50 науково-методичних праць.

Писати для загалу почав 2014 року. Автор шести (6-ти) успішних книжок есеїстки та понад 75-ти газетно-журнальних публікацій, лауреат і переможець літературних конкурсів: «Лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені Миколи Сингаївського (2015), премії імені Василя Юхимовича (2017), премії імені Івана Огієнка в галузі «література» (2018).

Дячишин Б.В. проводить активну роботу по реалізації проекту «Книги читай»: «Нечитання знесе Україну зі світу» (Євген Маланюк) і популяризації творчості українських літераторів. Понад 1000 примірників своїх книжок подарував бібліотекам міст, сіл, СШ, коледжів, університетів, в зону АТО ЗСУ; проводить творчі зустрічі з школярами СШ, студентами коледжів, університетів, військовими ЗСУ, читачами міських і сільських бібліотек.

Богдан Дячишин заохочує до читання того, що живить душу, додає сил серцю, змушує нас бути небайдужими, заохочує створювати бодай щось добре і корисне, до осмислення думок Біблії, обстоює християнські засади моралі, сімʼї, духовного життя народу. Його книжки спонукають до роздумування, пошуку сенсу життя, дороги до віри в Бога, пошанування рідної мови, боротьби за її утвердження.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 761 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість