Головна » 2019 » Червень » 15 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
09:40

У номінації «Поезія» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Микола Будлянський за книгу поезії «Смак пізнього яблука».

Народився в селі Держанівка Носівського району Чернігівської обл. Після школи працював літпрацівником у райгазеті в Борзні, потім – кореспондентом-організатором районного радіо в Носівці. У 1973-1978 роках – студент факультету журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка.

Працював власкором обласної газети «Деснянська правда». З 1990 року – завідуючий відділом, заступник редактора. Заслужений журналіст України, лауреат обласної журналістської премії ім. О. Блакитного.

Перші вірші надрукував у Носівській районній газеті «Прапор комунізму» наприкінці 60-х років. Відтоді постійно друкував поезії у районних та обласних газетах. З 1980-го року – у республіканських газетах та журналах. Найпомітніша публікація – у журналі «Прапор» (1982 рік).

У видавництві «Радянський письменник у трилиснику, на правах окремої книжки, в 1990 році видрукував «Калинові дощі». Збірки віршів «Стежки і вишні», «Де починається любов» та збірки новел «Соняшникова межа», «Розкажіть мені, мамо» – у видавництві «Десна».

Автор більше десяти художньо-документальних і публіцистичних книжок, зокрема «Час рікою пливе», «Іван Іванович з Іванівки», «Хліб і жайворонки», «Селянський характер», «Орлівка. За батьківскими заповітами» та інших.

У новій поетичній збірці «Смак пізнього яблука» представив вірші різних років як громадянської, так інтимної і пейзажної лірики.

З лютого 2019 року – член Національної спілки письменників України.

За книги минулих років удостоєний міжнародних літературних премій імені Миколи Гоголя «Тріумф», імені Пантелеймона Куліша, імені Григорія Сковороди, а також – Чернігівської обласної премії імені Леоніда Глібова.

Незабаром побачить світ нова збірка віршів.

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 707 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість