Головна » 2017 » Серпень » 4 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
09:11

У номінації «Театрально-музичне мистецтво» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Рената Гафурова за виставу «Ми», створену за мотивами творів поетів Розстріляного Відродження.

Гафурова Рената Рафіківна – керівник Творчої Експериментальної Майстерні для дітей та юнацтва Чернігівського обласного дитячого (лялькового) театру ім. О.П.Довженка, режисер-постановник. Народилася в місті Луганськ в Україні, там закінчила школу і в 1987 році вступила на акторський курс Київського Театрального Університету ім.Карпенка-Карого (майстерня народного артисту України Рушковського М.М.), та в 1991 році закінчила його.

Працювала актрисою у Львові в Театрі ПРИКВО.

З 1992 працювала режисером-кореспондентом на Телебаченні «Чорнобиль» в Славутичі Київської області та викладачем театрального відділення Школи мистецтва м. Славутича.

З 1993 по 2004 рік – актриса Чернігівського Молодіжного театру. Грала головні та неголовні ролі в виставах: «12-та ніч», «Ревізор», «Дон Кіхот», «Тартюф», «Дивний світ театру», «Медея», «Пер Гюнт» та ін.

У 1998 році засновала театральну студію при СЗОШ 1 м. Чернігова, яка займала перші місця на конкурсах театрального фестивалю «Пролісок» протягом 6 років.

З 2004 року – засновний і режисер-постановник Творчої Експериментальної Майстерні для дітей та юнацтва Чернігівського обласного дитячого (лялькового) театру ім. О.П.Довженка.

У ТЕМ займаються і грають вистави на професійній сцені діти, підлітки та молоді люди віком від 10 до 20 років. Це цікавий експеримент (єдиний в Україні) з приводу надбання театральних навиків на професійній сцені, бо діти займаються по 8–10 років свого шкільного життя, тобто приходять в 10 років і покидають Театр уже коли їдуть з міста або навчаються у ВНЗ. Двоє студійців поповнили трупу Чернігівського обласного дитячого (лялькового) театру ім. О.П.Довженка.

За ці роки, з 2004, Майстерня випустила 35 прем’єр і зіграла майже 450–500 вистав для глядачів середнього та старшого шкільного віку. Серед них:

- «МИ», Р.Гофурова (вистава за мотивами творчості та життя українських поетів, закатованих радянським режимом)

- «Велика хутряна тата», К.Драгунська

- «Від Ювілею до Пропозиції», одно актові п’єси А.Чехова

- «Нова стара казка», Р.Гофурова, за Андерсеном «Снігова Королева»

- «Птахи однокрилі», А.Іллєш

- «Ти – особливий!», О.Несміян

- «На дитячому фронті без змін», Б. Срблянович

- «Будемо жити!» за Е.Е.Шмідт «Оскар і рожева дама»

- «Безіменна зірка», М.Себастіан

- «Не зневажай душі своєї цвіту», Л.Українка

- «Ця гра – для Вас!», за Е.Портер «Поліанна»

- «Підслухана історія», В.Гін

- «Собака на сіні», Лопе де Вега, та інші.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1480 | Додав: sunlight118 | Рейтинг: 4.8/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість