Головна » 2017 » Серпень » 2 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
10:36

У номінації «Народознавство» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Людмила Богданова за вагомий внесок у розвиток народознавства та книгу «На святій землі козацькій».

Людмила Анатоліївна Богданова народилася 10 січня 1958 року в Чернігові. Дитячі і юнацькі роки провела у селі Ковчин Куликівського району, де в 1973 році закінчила середню школу. До 1977 навчалась у Чернігівському медичному училищі. З моменту випуску і до 2004 року працювала у сфері медицини. Нині на заслуженому відпочинку.

У 2005–2007 роках вона відвідувала обласну літературну студію під керівництвом С.П.Реп’яха. нині є членом літературно-мистецької світлиці «Стежина» при Куликівській районній бібліотеці. Частина творчого доробку Людмили Анатоліївни знайшла місце у збірках «Первоцвіт» та «Коли слово чарує…», випущених спільними зусиллями бібліотечних працівників та членів світлиці. Результатом багаторічної копіткої праці, спілкування з багатьма земляками, роботи в архівах та бібліотеках стала перша книга письменниці «До тебе човником пливу», що побачила світ у 2012 році. Видання знайшло широке коло читачів, отримало схвальні відгуки і, поміж тим, посіло ІІ місце в номінації «Науково-популярна література» в обласному конкурсі «Краща книга року».

Майже одразу після публікації літературного первістка, на прохання місцевого підприємця і мецената Віктора Труша та за його підтримки, Людмила Богданова знову взялася за перо, щоб написати історико-краєзнавчу працю про Салтикову Дівицю – козацьке сотенне містечко на території нинішньої Куликівщини. Завершена книга вийшла друком у квітні 2014 року і має назву «На святій землі козацькій». Вона вже набула неабиякої популярності серед читачів книгозбірень району.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 888 | Додав: sunlight118 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість