Головна » 2017 » Липень » 6 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського
10:38

У номінації «Проза» на здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського претендує Тетяна Сидоренко за книгу «Ігри з Іваном».

Тетяна Сидоренко розпочала свою літературну творчість у 2011 році неолітописом «Ізсередини». Найперша книжка справила на читачів враження, що автор – не початківець, а письменник, якому вже є, що сказати людям. Це зріла філососфська проза, якою зачитуються вдумливі й ерудовані читачі. За неповні 6 років письменниця випустила 10 різножанрових книг: інтертекстуальну повість «Чечевиця», антифілософську фікцію «Балувана Галя», сучасний бароковий роман «Ігри з Іваном», збірку оповідань та новел «Гопак на могилах» та ін.

Сучасний бароковий роман «Ігри з Іваном» дипломований на Міжнародному конкурсі «Коронація слова – 2015» у номінації "Вибір видавця».

Персонажі книги Тетяни Сидоренко – цікаві й мудрі, духовно багаті постаті, які «вихоплені» з життя. Своєю працею й талантом засвідчують увесь багатогранний образ української людини.

Письменниця полюбляє працювати в авторських жанрах, творить постмодерну прозу красиво й талановито. Мова текстів Тетяни Сидоренко вражає стильовою досконалістю, багатими метафорами, влучними порівняннями, просторічними народними висловами, де це потрібно в сюжетах. Автор – глибокий знавець розкішної української мови, тому її персонажі характеризують себе насамперед мовою.

Тетяна Сидоренко часто презентує свої твори в культурних закладах Ніжина, Чернігова, Львова, на Срібнянщині – своїй Батьківщині. Її книжки презентувалися видавцем і в Польщі, в Болгарії, подаровані бійцям АТО, а також кільком бібліотекам та читальним залам.

Письменниця володіє даром художнього слова, достойно займає свою нішу в сучасному українському літературному процесі.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1039 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/6 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість