Головна » 2016 » Липень » 9 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського
10:25

У номінації «Театрально-музичне мистецтво» на здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського претендує творче об’єднання «Актор і лялька» у складі: Вікторії Язичан, Ольги Філончук, Ольги Маджуги, Олени Денисенко, Романа Маджуги, Антона Шеремка, Миколи Вітковського, Олени Загребіної, Олександра Ковшуна за цикл вистав «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля».

Цикл об’єднав вистави, створені за творами видатних українців – Т.Шевченка, М.Коцюбинського, О.Довженка. Доля кожного з них в тій чи іншій мірі пов’язана з Чернігівщиною. Подібний проект унікальний, бо немає, на даний час, аналогів в царині мистецтва театру ляльок України. Створення циклу «В своїй хаті своя правда і сила і воля» – це крок у розвитку нашого театру і, безумовно, це шанс не тільки заявити про себе у всеукраїнському масштабі, але й продовжити поступ театру до осучаснення власної естетики.

Теми, підняті в цих виставах, гостро-актуально звучать в наші дні в контексті тих подій, що відбуваються в країні. Сьогодні, як ніколи, нам усім потрібні сила і дух слова великих українців – Т.Шевченка, М.Коцюбинського, О.Довженка, їх віра в Україну. Особливо вони потрібні молодому поколінню, яке створюватиме новітню історію нашої держави. Тому всі вистави циклу орієнтовані на старшокласників, молодь.

Вистава «Казковий світ Михайла Коцюбинського» брала участь у ХІІ Міжнародному театральному фестивалі «Слов’янські театральні зустрічі», а вистава «Великий Льох» у ІV-у фестивалі «Прем’єри сезону», який проводить «Уніма-Україна». Акторські роботи, робота постановника та сценографічне рішення вистав отримали схвальні відгуки в середовищі та критиків.

Вистави «Казковий світ Михайла Коцюбинського», «Великий Льох», «Ріка… Життя…» користуються успіхом у глядацької аудиторії, а це, здебільшого, учні середніх і старших класів, про що свідчать схвальні записи в книзі відгуків театру.

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1156 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість