Головна » 2015 » Жовтень » 27 » На гостину до Майстерні Солодощів: у музеї М. Коцюбинського відбулися солодкі майстер-класи для школярів
На гостину до Майстерні Солодощів: у музеї М. Коцюбинського відбулися солодкі майстер-класи для школярів
21:54

27 жовтня у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського відчинила свої двері Майстерня Солодощів. Цього року її першими відвідувачами стали шестикласники школи № 34 м. Чернігова.

Учні отримали чудову нагоду навчитися власноруч виготовляти смачне печиво до прийдешніх зимових свят. Діти не лише познайомилися з рецептом випічки і технологією її приготування, але і дізналися про те, як працювати з тістом та з яким настроєм і думками варто братися за виготовлення солодощів.

Музейні господині, які проводили майстер-клас, звернули увагу дітей, що особлива форма коржів обрана не випадково і сьогодні вони виготовляють не звичайне печиво, а таке, яке в нашій країні традиційно печуть до дня Святого Миколая, тому, навчившись його виготовляти зараз, уже за деякий час діти зможуть пригостити смачними наїдками своїх рідних.

Щойно аромат медових пряників наповнив майстерню, і вже готове печиво опинилося на столі, дітям запропонували самотужки прикрасити його, розмалювавши білою солодкою глазур’ю. Саме цей процес викликав у дітей найбільший захват, адже з однакових коржів кожен зміг зробити свій оригінальний витвір кондитерського мистецтва, яким можна не лише поласувати, а й показати рідним та друзям.

Цьогоріч це були перші гостини у музейній Майстерні Солодощів. Уже наприкінці листопада вона запросить до себе нових юних відвідувачів.

Детальніше дізнатися про майстер-класи з виготовлення печива та інші послуги музею можна за телефонами: 4-10-03; 063-065-61-49; 097-465-70-91.

Ласкаво просимо до музею!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1176 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість