Головна » 2014 » Квітень » 28 » На Чорнобиль журавлі летіли…
На Чорнобиль журавлі летіли…
18:14
Є дати, які не викликають у наших душах нічого іншого, окрім жалю, болю та співчуття. До таких належить річниця аварії на Чорнобильській АЕС.
28 років тому сталась катастрофа, яка не має минулого. І ще не одне покоління людей відчуватиме наслідки тієї біди.
Музей М. Коцюбинського не стоїть осторонь таких подій і щорічно запрошує молодь Чернігова для обговорення цієї теми.
24 квітня до нас завітали школярі ЗОШ № 10 та учні ліцею залізничного транспорту.
Звучала музика, вірші, був показаний документальний фільм «738 батальйон». Але найбільша цінність кожного такого заходу - наші гості. Цього року перед аудиторією виступили Віктор Григорович Макуха і Яків Феофанович Ковалець. Перший за сумлінне виконання службових обов’язків, мужність і самовідданість, виявлені при ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи був нагороджений орденом «Красной звезды». Служив тоді прапорщик Макуха у підрозділі хімічного захисту, виконував завдання по радіаційній розвідці.

Яків Ковалець - відомий на Чернігівщині поет, журналіст, краєзнавець. Головні напрямки його публікацій на Чорнобильську тематику - нариси про ліквідаторів і боротьба за їх соціальні права. Він є активним членом Чернігівської обласної організації «Союз Чорнобиль України», яка відзначила журналіста вищою нагородою - орденом «За заслуги». На згадку про зустріч Яків Феофанович подарував музею збірочку своїх віршів «Весна край жовтої трави», яка була видана до 25-річчя аварії на ЧАЕС.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1344 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість