Головна » 2017 » Березень » 7 » Музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на відкриття виставки майстрині з Донеччини Людмили Огнєвої
Музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на відкриття виставки майстрині з Донеччини Людмили Огнєвої
12:28

10 березня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться відкриття виставки «Культурний простір Донеччини. Людмила Огнева: українське вишиття» – «Молюсь за тебе, Україно!».

Людмила Огнєва – народилася 1936 року на Вінничині. На Донеччину приїхала у 1944 році. Разом з мамою жила в Торезі, від 1966 року – у Донецьку. Радіофізик. Громадська діячка. Журналістка. Дослідниця української вишивки. Член Національної спілки журналістів України та Національної спілки народних майстрів України. Працювала інженером на радіозаводі у Воронежі, викладачем у вишах Воронежа та Донецька, програмістом у проектному інституті. У 1998 - 2017 роках очолювала Донецький відділ Союзу українок. У різний час була натхненницею та організатором кількох клубів народної творчості в Донецьку, таких як «Світлиця», «Чарівниця». Є автором понад 45 видань про несправедливо замовчуваних героїв українського минулого.  

Виставка «Культурний простір Донеччини» представить до уваги глядачів ретроспективу творів Людмили Огнєвої. Експозиція зібрала твори різних періодів. Зокрема, будуть представлені унікальні роботи, пов'язані з українцями, чиї справи визначали й сьогодні вирішують долю України, починаючи від св. князя Аскольда; відтворення вишивок політичних в'язнів на шевченківську тематику.

Організаторами виставки є Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.Коцюбинського, ВГО «Українське реєстрове козацтво», Донецький відділ Союзу українок.

Виставка триватиме протягом місяця.

Вартість квитків:

  • дитячий – 3 грн;
  • студентський – 4 грн;
  • дорослий – 6 грн.

Під час відкриття відвідування виставки безкоштовне.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1041 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість