Головна » 2019 » Травень » 20 » Музей Михайла Коцюбинського долучився до святкування Міжнародного дня музеїв – 2019
Музей Михайла Коцюбинського долучився до святкування Міжнародного дня музеїв – 2019
12:54

Цьогоріч до Міжнародного дня музеїв у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського підготували низку заходів, що тривали цілий тиждень. Програму заходів було розроблено так, аби залучити якомога більше людей до відзначення цього дня. Під час святкового тижня музей-заповідник проводив різні заходи – мистецькі, літературні, для дітей. Таким чином, кожен міг знайти щось цікаве для себе.

Розпочалася програма заходів до Міжнародного дня музеїв 14 травня з урочистого відкриття виставки декоративно-ужиткового мистецтва та художньої фотографії ГО «Ніжинська гільдія митців» «Надійшла весна прекрасна, многоцвітна, тепла, ясна…». Ніжинські майстри презентували свої роботи, виконані у різних техніках – батик, нетрадиційний гобелен, ручна обробка деревини, розпис по склу та художня фотографія. Під час відкриття всіх присутніх розважали дитячий ансамбль «Журавка» та театр пісні і танцю «Забава».

15 травня до музею Коцюбинського завітав відомий письменник-мандрівник Олександр Балабко. Під час творчої зустрічі із своїми читачами, майстер подорожньої прози охоче ділився враженнями від своїх подорожей країнами Західної та Східної Європи, Близького Сходу, Південно-Східної Азії. А ще письменник подарував музеєві кілька книг, серед яких і переклад «Тіней забутих предків» італійською мовою Інною Скаковською та Джузеппе Перрі.

16 травня в музеї відбулося інтерактивне заняття для дітей «Таємниці рукописання: від давнини до сучасності». Під час заняття учні змогли познайомитися з історією виникнення кулькової ручки. А ще школярі спробували писати чорнилами та загостреним залізним пером, яке використовували кілька десятиліть тому. Таке заняття сподобалося дітям і викликало у них справжнє захоплення.

17 травня в музеї-заповіднику відбулася презентація інтерактивної програми для учнів молодшої школи «Музейні гостини», що була розроблена спеціально до Міжнародного дня музеїв. Цього дня школярі змогли взяти участь у екскурсії-грі у літературній експозиції «В гості до Михайла Коцюбинського», під час якої вони змогли не лише дізнатися про життя і творчість письменника, а і прочитати його казки, розгадати ребуси, скласти пазл тощо. Також у цей день для дітей провели ще одну цікаву екскурсію в садку «Квітка як усмішка сонця на садибі Михайла Коцюбинського», де школярі гралися у метелика і квіточки, що ростуть у саду. Цікаві екскурсії з елементами гри подобаються дітям, тож ми і надалі проводитимемо їх для наших відвідувачів. Приходьте, буде цікаво та весело!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 659 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість