Головна » 2023 » Лютий » 15 » Музей Коцюбинського запрошує на кураторську екскурсію виставкою 18 лютого о 14.00
Музей Коцюбинського запрошує на кураторську екскурсію виставкою 18 лютого о 14.00
09:55

Михайло Коцюбинський долучився до роботи у філоксерній комісії у Бесарабії у червні 1892 року за рекомендацією відомого українського бібліографа та члена одеської «Громади» М.Ф.Комарова. Завдання філоксеристів полягало в тому, щоб відшукати заражені філоксерою виноградники та не дати шкідникові перекинутися на нові плантації.

Експерт-керівник філоксерних робіт у трьох повітах Бесарабії Панас Погибка попросив Комарова направити Коцюбинського на роботу в село Каменча Оргіївського повіту, куди й прибув письменник у червні 1892 року. Тут його робочий день тривав 8 годин, мав він і вихідні. У вільний від роботи час М.Коцюбинський спілкувався з місцевими людьми, чимало дізнавався про їхні звичаї та традиції, подорожував горами, лісами.

«Для загального добра» - твір, який Михайло Коцюбинський написав саме у цей період свого життя. Він найяскравіше ілюструє ставлення місцевого населення до працівників філоксерних комітетів.

А які ще твори писав Коцюбинський під враженням від перебування у Молдавії та Криму під час роботи у філоксерній комісії? Які місцеві звичаї дуже подивували письменника? Про це та багато іншого можна дізнатися на екскурсії «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах». Виставка триватиме до кінця лютого.

18 лютого о 14 годині музей запрошує вас на кураторську екскурсію виставкою «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах».

Вартість кураторської екскурсії – донат на ЗСУ. Ви самі визначатимете суму, яку хочете передати на потреби ЗСУ. В їхніх руках нині – наше майбутнє, то ж ми обов’язково маємо їм допомогти.

Запрошуємо всіх охочих 18 лютого о 14 годині не лише відвідати цікаву та змістовну екскурсію, а і долучитися до доброї справи, допомігши нашим військовим. Нам це під силу!

Наблизимо перемогу разом!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 180 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість