Головна » 2024 » Вересень » 16 » Музей Коцюбинського запрошує долучитися до відзначення 160-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського
Музей Коцюбинського запрошує долучитися до відзначення 160-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського
15:57

17 вересня 1864 року у місті Вінниця народився майбутній класик української літератури Михайло Михайлович Коцюбинський. Цьогоріч відтоді виповнюється 160 років. З цієї нагоди Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського запрошує всіх взяти участь у відзначенні дня народження письменника та долучитися до покладання квітів до місця його поховання на Болдиних горах. Урочистий хід розпочнеться о 10.00 на Болдиних горах.

У Чернігові промайнули останні 15 років життя Михайла Коцюбинського. Ці роки були найплідніші у його творчості. «Тіні забутих предків», «Цвіт яблуні», «Fata morgana» - ці та багато інших творів Михайло Коцюбинський написав саме у Чернігові, у будинку, де нині створений музей-заповідник. А Болдині гори – то було улюблене місце прогулянки письменника. Він навіть просив свою дружину поховати його саме в цьому місці. Вона виконала його заповіт і тепер кожен може вшанувати пам’ять про письменника, відвідавши його могилу.

Тож запрошуємо всіх охочих взяти участь в урочистому покладанні квітів до могили Михайла Коцюбинського на Болдиних горах 17 вересня.

Початок о 10.00.

Тел.для довідок: (093) 002 42 96.

 

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 50 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість