Головна » 2021 » Липень » 31 » «Літературні суботи в садибі Коцюбинського»
«Літературні суботи в садибі Коцюбинського»
16:07

Багатьом відомо, що більш ніж 100 років тому в будинку Михайла Коцюбинського відбувалися літературні суботи – до його садиби приходили письменники, художники та презентували свої твори Михайлові Коцюбинському, а він давав молодому поколінню свою дружню оцінку та пораду. Сьогодні, 31 липня, Чернігівська обласна організація Національної спілки письменників України спільно з музеєм вирішила відновити цю славну традицію та організували «Літературну суботу в садибі Коцюбинського».

Літературний калейдоскоп відбувся у теплій та затишній атмосфері – на веранді меморіального будинку Михайла Коцюбинського за ароматним чаєм із бубликами. Гості насолоджувалися красою саду класика української літератури та презентували свої художні здобутки.

На захід завітали письменники, художники, журналісти та поціновувачі сучасної літератури. Серед гостей були голова обласної організації НСПУ Олена Конечна, письменники Валентина Громова, Ліна Ланська, Михась Ткач, Лілія Бондаревич-Черненко, Віра Козлова, Тетяна Сидоренко, Олена Мамчич, художниця Лілія Ібрагімова, відповідальний секретар обласної організації НСЖУ Ольга Чернякова, журналісти Олексій Маслов, Владислав Савенок та багато інших. На початку заходу кілька номерів виконали співачки сестри Тетяна та Інна Чабан. Художниця Лілія Ібрагімова презентувала на широкий загал кілька картин. Багато поетів зачитали уривки зі своїх найкращих творів. Окрасою літературної суботи став і виступ прозаїка і барда Петра Антоненка.

Проєкт «Літературні суботи в садибі Коцюбинського» задуманий як такий, що відбуватиметься систематично. Один раз на місяць, у суботу, гості збиратимуться в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського, аби поділитися своїми найкращими творчими здобутками.

Щиро радіємо, що традиції Михайла Коцюбинського відроджуються, і в його будинку і нині звучить поетичне слово!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 792 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість