Головна » 2024 » Квітень » 8 » Літературна субота в музеї Коцюбинського
Літературна субота в музеї Коцюбинського
11:02

06 квітня 2024 р. у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулось літературне свято. А саме, на гостини до письменника на «Літературні суботи у Коцюбинського», завітали митці з Коропщини. Цього разу зустріч була присвячена презентації літературно-мистецького альманаху «Барви ювілейного вінка», який був виданий до двадцятиріччя творчого об’єднання «Первоцвіти Коропщини». Створене у далекому 2002 році об’єднання сьогодні налічує понад сорок учасників. Серед них: письменники, художники, майстри, самодіяльні композитори.

На зустрічі, яку традиційно модерувала заступник голови Чернігівської обласної СПУ В.О.Громова, свою творчість представили поети, краєзнавці, митці декоративно-ужиткового мистецтва. Своїх земляків-коропців представляла голова ТК "Первоцвіти Коропщини" Світлана Милько. До Чернігова представити свою творчість приїхали письменники: Валентина Михайленко - засновниця «Первоцвітів». Пані Валентина розповіла про історію створення об’єднання, а також подарувала учасникам заходу художню прозу. Свої поетичні та прозові твори читали Любов Борисенко, Антоніна Гавриленко, Віта Карпушкіна, Людмила Кожедуб, Тетяна Кузьменко, Григорій Марченко, Світлана Матвієнко, Ірина Мітасова, Валентина Городня, Світлана Милько, Ольга Качура, Тамара Висоцька, Ганна Савич, Сергій Токарєв, Ганна Сушко.

Протягом двох годин присутні насолоджувалися поезією, уривками прози про рідний край, історію батьківському дому, одвічною темою кохання. До сліз щемливими були рядки про сьогодення, про війну і про мрію усіх українців – перемогу.

Привітали презентантів письменники з Чернігова: Микола Будлянський, Надія Галковська та Ганна Верес-Демиденко.

Захід закінчився екскурсією музеєм.

Ми також бажаємо «Первоцвітам Коропщини» творчої наснаги, успіхів, нових творів, здатних знайти живий відгук у серцях численних читачів.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 39 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість