Головна » 2015 » Лютий » 26 » Листи з Житомира. Продовження
Листи з Житомира. Продовження
22:07
1898, 26 лютого, Житомир

Серденяточко Віро!
Ти таки гуляєш, дитино, гості у тебе бувають. Я дуже вдячний усім, хто тебе розважає. Мені так хотіло б ся, щоб моїй Вірунечці не було сумно.
Вже як приїду – не дам тобі скучати, побачиш. Та й сам розважуся трохи коло тебе.
А то часом і стараюся розважитись, та нічого з цього не виходить. От і сьогодні затяг Кравченко на обід до себе – думаєш – весело було? Ані крихти. А проте – по своїй слабості – не міг одмовитись піти з ними увечері послухати оперу “Норму”, якщо дістануть білети. Найкраще було б, щоб не дістали білетів, просидів би вдома, почитав би. Кравченко липне до мене й мало не щодня забігає. То прибіжить вранці, то тоді, як масаж роблять, та все тягне до себе. Я у нього буваю рідко, хіба силоміць витягне.

Учора я писав тобі про те, що думаю почекати, не звертатись до віце (на підставі генералового листа), але коли б ти дізналася, що генерал лиш сам так думає, а не Управа, то я напишу до віце.
Когена, клятого, Когена, нема й досі. Він, певно, не має грошей і боїться показатися. Просто не відаю, що з цим брехуном діяти.

Рвусь звідси всіма силами і не можу врешті вирватись.
Листів не маю жодних.

Новинку про осуд Золя вже, певно, прочитала в сьогоднішньому числі “Волині”. Та мені здається, що цим діло не скінчиться, і у Франції будуть великі розрухи. Зверни увагу, що діється в Угорщині.

Що це наш Юрасик собі думає? Чом він не спить? Треба конче щось робити, треба йому гуляти, хоч тепер, правда, страшенні холоди настали. Сьогодні такий вітер і мороз, що просто замерзаєш. Чи й у вас так?
Папір твій мені дуже сподобався. Тільки великі дуже аркуші, ні в який конверт не вбгаєш їх.
Серце моє, вибачай, що кінчаю, бо дуже спізнився.

Цілую тебе, кохання моє єдине, доленько хороша.
Твій Муся.
Юрасика цілую, знайомим уклін.

******************************************************************
Примітки:

“Норма” – опера Белліні Вінченцо, за твором К. Гамсуна “Ляльковий дім”.

Зверни увагу, що діється в Угорщині. – Мова йде про соціально-аграрний рух в Альфельді та центральних округах Угорщини, викликаний недородом 1897 року та скороченням робітників у маєтках внаслідок застосування машин.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1306 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість