Головна » 2014 » Листопад » 1 » Ювілей музею великого Cонцелюба
Ювілей музею великого Cонцелюба
03:40
В ці останні жовтневі дні сонце особливо щедро зігрівало багаточисленних гостей музею-заповідника М.М. Коцюбинського.
Музей святкував 80 років з часу заснування і дарував своїм шанувальникам цілу програму безкоштовних заходів за участю відомих письменників, літературознавців, художників і артистів, що склалась в 10-денний культурний марафон. На його завершення 29 жовтня в стінах музею зібралось широке коло громадськості міста - друзі, колеги, відвідувачі, яких привела до музею щедра любов і повага до цього осередку культури, освяченого незримою присутністю Михайла Коцюбинського. В чернігівському культурному середовищі пройшов важливий і нелегкий шлях становлення і розвитку літературного музею, який сьогодні відповідає всім вимогам часу.

Про етапи розвитку закладу говорила в своєму виступі Н.М.Коцюбинська, в.о. директора музею. Вона наголосила на особливій і благотворній місії родини Коцюбинських у збереженні і розвитку музею до рівня сьогодення.

Життя переконливо доводить, що саме такий осередок національної культури, центр українства може виховати нове покоління патріотами України. На цій особливій місії виховання майбутніх педагогів в благодатному магнетичному середовищі музею-заповідника М.М.Коцюбинського наголосив у своєму виступі проректор з наукової роботи педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка В.О.Дятлов.

Директор інституту історії, етнології та правознавства імені О.Лазаревського Коваленко О.Б., вітаючи музей з ювілеєм, наголосив на тій важливій ролі, яку виконує науковий колектив музею при вивченні і дослідженні історії рідного краю, висвітленні краєзнавчих матеріалів.

З поважним 80-річним ювілеєм привітали музей найближчі колеги - історичний музей В.Тарновського та художній музей ім. Г.Галагана, обласна та міські бібліотеки, спілка письменників, інститут післядипломної освіти ім. К. Ушинського, спілка майстрів, єврейська організація «Хесед - Естер», капела бандуристів ім. О.Вересая та інші.

Багато теплих, щирих слів і побажань разом з музикою, піснями і квітами наповнювали доброю енергією, вірою і надією серця господарів і численних гостей, з якими музей не прощається, а впевнено говорить: «До нових зустрічей!»
























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1166 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/5 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість