Головна » 2016 » Лютий » 2 » Імпрези у Коцюбинського: зустріч друга «На камені»
Імпрези у Коцюбинського: зустріч друга «На камені»
15:37

 31 січня затишна вітальня меморіального будинку музею-заповідника Михайла Коцюбинського відкрила свої двері для прихильників музичної і літературної класики. Цього дня у музеї відбулася друга зустріч в межах проекту «Імпрези у Коцюбинського».

Останнього січневого вечора глядачам запропонували поринути у чуттєвий світ старовинних романсів та перенестися у художній простір акварелі М. Коцюбинського «На камені».

Уже на початку заходу на присутніх очікував сюрприз від молодого музиканта і композитора Артема Бриля, котрий залучив гостей до участі у оригінальній музичній імпровізації. Для цього кільком відвідувачам було запропоновано назвати свої щасливі числа, які пан Артем віртуозно відобразив спочатку у вигляді коротенької мелодії, а затим і цілої імпровізованої музичної композиції.

З гучних акордів авторських творів Артема Бриля та етюду Ф. Шопена, виконаного юним музикантом, і розпочалась подорож присутніх у світ персонажів М. Коцюбинського. Умілим провідником для гостей у цій віртуальній мандрівці став вчений секретар музею Дмитро Мельниченко, у натхненному прочитанні якого і прозвучали фрагменти з новели М. Коцюбинського «На камені».

По-особливому передати настрій новели та створити надзвичайну емоційну атмосферу заходу допомогли чуттєві романси, виконані студентами Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького Анастасією Буряк, Юлією Макаренко, Антоном Яремою та Олексієм Лащем. У їхньому майстерному виконанні цього вечора прозвучали композиції на музику С. Рахманінова, І. Дунаєвського, П. Чайковського, Ц. Кюї, Л. Ревуцького та ін. Надзвичайне враження на присутніх справила композиція Г. Ф. Генделя «Dignare», яка стала своєрідним музичним завершенням вечора.

Зворушливі пісні, витончене літературне слово М. Коцюбинського у поєднанні з неймовірною енергетикою вітальні оселі письменника справили неабияке враження на гостей заходу.

Уже незабаром дім письменника покличе гостей на нову зустріч у межах проекту «Імпрези у Коцюбинського». Отже, запрошуємо: 26 лютого о 17.00 частина третя «Лялечка».

Вхід за попереднім записом.

Вартість квитка 30 грн.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Тел. для довідок: 4-10-03; (063) 065 61 49; (097) 465 70 91.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1411 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість