Головна » 2016 » Травень » 20 » Гортаючи старий фотоальбом: у музеї М.Коцюбинського відбувся вечір-спогад на честь колишнього директора музею Юлія Коцюбинського
Гортаючи старий фотоальбом: у музеї М.Коцюбинського відбувся вечір-спогад на честь колишнього директора музею Юлія Коцюбинського
20:16

15 травня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського вшанували пам’ять колишнього директора музею, онука М.Коцюбинського Юлія Коцюбинського.

Вечір-спогад «Гортаючи старий фотоальбом», який відбувся в межах циклу заходів «Зустрінемось у музеї», не випадково цього травневого дня зібрав до затишної музейної зали усіх тих, хто добре знав Юлія Романовича, адже саме 15 травня шістнадцять років тому він відійшов у вічність. Разом з тим, присутні вшанували пам’ять і Ольги Коцюбинської – дочки Юлія Романовича і правнучки письменника, життя якої передчасно обірвалося 3 місяці тому.

У дружньому, майже родинному колі зібралися люди, для котрих Юлій Коцюбинський був близьким другом і порадником, колегою по музейній і громадській роботі та мудрим наставником в усіх справах. Проживши нелегке життя, Юлій Романович завше лишався людиною честі і слова. Про своє знайомство з онуком Михайла Коцюбинського, яке згодом переросло в щире почуття, котре подружжя пронесло крізь десятиліття, розповіла його дружина – педагог Антоніна Коцюбинська. Своїми спогадами про батька поділився директор музею Великого Сонцелюба Ігор Коцюбинський.

Щирі теплі розповіді про Юлія Романовича присутні почули з уст його друзів і колег: головного редактора обласної газети «Гарт», поета, Шевченківського лауреата Дмитра Іванова, громадського діяча Валерія Сарани, очільника літературної спілки «Чернігів» та журналу «Літературний Чернігів» Михайла Ткача, заступника головного редактора обласної газети «Деснянська правда», поета Сергія Дзюби, друзів Ольги Єрмоленко, Сергія Богдана та інших.

На честь Юлія Коцюбинського у залі звучали натхненні поезії та його улюблені пісні. Наостанок вчений секретар музею Дмитро Мельниченко зачитав фрагмент з книги спогадів Юлія Коцюбинського «Шрами на серці».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1321 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість