Головна » 2021 » Травень » 11 » Фестиваль монументального мистецтва «Перезавантаження» в музеї Коцюбинського
Фестиваль монументального мистецтва «Перезавантаження» в музеї Коцюбинського
15:34

14-16 травня в Чернігові відбудеться яскрава культурна подія, присвячена дослідженню, збереженню та популяризації монументального мистецтва ІІ половини ХХ ст., – фестиваль «Перезавантаження». Він об’єднав кілька локацій, серед яких основні - Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана та Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського.

Під час фестивалю на гостей очікуватиме виставка ескізів монументального мистецтва відомих чернігівських та київських художників, лекторій, майстер-класи, дискусійна платформа, музичний перформанс та кінопокази.

15 травня в рамках фестивалю в музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відбудеться презентація проєкту «Криниця» до 100-річчя від дня народження відомого художника-монументаліста Івана-Валентина Задорожного. 

«Криниця Коцюбинського» – це геніальний «живий» монументальний твір Івана-Валентина Задорожного. Разом із ним підготовчу роботу виконував і Борис Плаксій. Надзвичайна енергія двох  митців – письменника та художника допомогла витворити справжнє диво. Біля «Криниці» хочеться просто помовчати, прислухатись до голосів предків та поринути у зачарований світ минулого.

В 2021 році виповнюється 100 років від дня народження Івана-Валентина Задорожного, тож під час фестивалю буде вшановано пам'ять непересічного, яскравого та самобутнього митця особливою подією – музичним перформансом «Криниця» Федора Ткачова.

Початок презентації о 19:00 15 травня.

Також у рамках фестивалю в музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться кінопоказ «Тіні забутих предків».

Початок кінопоказу о 22:30 15 травня.

Вхід на фестиваль – за квитками.

Більш детально ознайомитися з програмою фестивалю «Перезавантаження» та придбати квитки можна в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана та на сайті: http://monumentalism.cn.ua/.

Адреса художнього музею імені Галагана: Чернігів, вул. Музейна, 6.

Адреса музею-заповідника М.Коцюбинського: Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 681 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість