Головна » 2024 » Січень » 17 » Фестиваль-конференція «Діалог із Вічністю» у музеї Михайла Коцюбинського
Фестиваль-конференція «Діалог із Вічністю» у музеї Михайла Коцюбинського
17:16

Сергій Параджанов – це кіномитець, творчість якого пройшла через роки і не втратила своєї актуальності. Не даремно ж його називають майстром і господарем храму кіно. Цьогоріч у січні виповнилося 100 років від дня народження відомого вірменського та українського кінорежисера, що відзняв такі фільми, як «Тіні забутих предків», «Колір граната», «Легенда про Сурамську фортецю» та багато інших.

До ювілейної дати Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського спільно з Громадською організацією «Вірменське товариство культурних зв’язків АОКС-Україна» та Громадською організацією «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури (УТОПІК) долучився до підготовки Міжнародного фестивалю-конференції «Діалог із Вічністю», що передбачає низку цікавих заходів, присвячених Сергію Параджанову. Так, сьогодні, 17 січня, в музей-заповідник завітала очільниця «Вірменського товариства культурних зв’язків АОКС-Україна» Олена Оганесян та разом із колегами презентувала книгу Юрія Морозова «Сценарії Сергія Параджанова», а також документальну стрічку про видатного кіномитця. Окрім цього, почесні вірменські гості вручили музею-заповіднику ювілейні пам’ятні знаки – монетку та медаль – на честь 100-річчя від дня народження Сергія Параджанова.

З привітальним словом до всіх гостей звернулася керівниця відділу розвитку туризму та музейної роботи управління туризму та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОВА Лариса Латіна. А директор літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського Дмитро Мельниченко вручив подяку голові «Вірменського товариства культурних зв’язків АОКС-Україна» Олені Оганесян за авторську участь та організаційну допомогу у проведенні низки заходів Міжнародного фестивалю-конференції «Діалог із Вічністю».

На цьому події  фестивалю-конференції не закінчуються! 20 січня, у суботу, поціновувачі колоритного кіномистецтва зможуть завітати до музею-заповідника Михайла Коцюбинського на мистецьку зустріч, де буде організовано кіноперегляд стрічки Сергія Параджанова «Колір граната».

Вартість вхідного квитка – 50 грн.

Початок о 13 годині.

Довідки та замовлення квитків за телефонами: (097) 465-70-91, (063) 065-61-49. Чекаємо!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 117 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість