Головна » 2021 » Липень » 27 » Дзеркало життя Михайла Слабошпицького
Дзеркало життя Михайла Слабошпицького
12:10

Під такою назвою в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського експонується виставка бібліотечних матеріалів, присвячена 75-річчю видатного письменника і літературного критика, громадського діяча, лауреата Національної премії ім. Т.Шевченка Михайла Слабошпицького. На превеликий жаль, не так давно він передчасно відійшов у позасвіти. Але його багатюща творча спадщина залишилася вдячним читачам на довгі роки.

На виставці представлені книги письменника, а також численні фото, на яких закарбовані миті його перебування в музеї. Михайло Федотович працював у жанрі біографічного роману, отож його твори про Тодося Осьмачку, Марію Башкирцеву, Михайла Коцюбинського, Петра Яцика, Володимира Берсєнєва стали справжнім відкриттям для читачів. Адже в них відображена не лише біографія письменників, а й епоха, в яку тим довелося жити і творити.

Суспільні зрушення в Україні надихнули М.Слабошпицького на написання романів сьогодення «Пейзаж для помаранчевої революції» та «Велика війна».

І, безумовно, його «дзеркальні» книги останніх років життя «Протирання дзеркала», «Тіні в дзеркалі», «З пам’яті дзеркала»  є зразком мемуарно-публіцистичної прози, в яких відображений весь літературний процес  другої половини ХХ століття і до сьогодення.  

Виставка експонуватиметься до 15 серпня.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 471 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість