Головна » 2023 » Грудень » 5 » До Міжнародного дня волонтера
До Міжнародного дня волонтера
07:46

5 грудня в Україні як і у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день волонтера. Його заснували у 1985 році з ініціативи Генеральної асамблеї ООН.

Волонтери – це люди, що повністю безоплатно працюють там, де є потреба у їхній допомозі: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках престарілих, а ще – там, де іде війна. Без перебільшення можна сказати, що волонтерство – це не робота, а покликання або ж навіть спосіб життя та мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання, милосердя, доброта... – те, що веде волонтерів уперед.

Допомога ближньому – це те, що закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими люди керувались щодня. Для багатьох українців є повністю природнім допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати прихисток тому, хто його не має, захистити літню чи немічну людину, порятувати хворого, заступитися за того, кого кривдять. Соціально-економічна ситуація в Україні, події на Майдані та безжальна війна змусила пересічних українців по-новому поглянути на власну громадянську позицію та сприяла високому розвитку самоорганізації, волонтерства та благодійності в країні.

Незважаючи на те, що волонтерський рух розпочався у нашій країні у 90-х роках, великого масштабу він набув під час Революції Гідності та на початку жорстокої військової агресії росії проти України. 24 лютого 2022 року волонтерам довелося мобілізувати сили для забезпечення мільйонів людей – від вимушено переміщених осіб до бійців Збройних Сил України. Українським волонтерам, здавалося, вдавалося діставати практично усе – від їжі, одягу, ліків, до військової форми, автомобілів, дронів та ще багато чого іншого.

Символічно, що Україна – єдина країна у світі, де Міжнародний день волонтерів припав на переддень свята Збройних Сил України, що відзначається 6 грудня. Адже наші волонтери та Збройні Сили - єдині у прагненні зробити все можливе і неможливе, аби якнайшвидше здобути Перемогу!

Шановні волонтери, прийміть щиру вдячність за вашу працю, за сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно допомогти, за ваші палкі серця, що зігрівають людські душі. Нехай ваше добро повертається до вас сторицею! Здоров’я вам, сил, невичерпної енергії, однодумців і людської вдячності! Слава Україні!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 333 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість