Головна » 2017 » Жовтень » 18 » «Дерев’яне мереживо Чернігівського краю»: в музеї Коцюбинського відкрилася фотовиставка Віктора Кошмала
«Дерев’яне мереживо Чернігівського краю»: в музеї Коцюбинського відкрилася фотовиставка Віктора Кошмала
12:23

17 жовтня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику відбулося відкриття унікальної виставки робіт відомого фотомайстра Віктора Кошмала «Дерев’яне мереживо Чернігівського краю». Унікальність представлених на ній світлин у тому, що фотохудожнику вдалося побачити прекрасне у буденному і зафіксувати це на своїх знімках.

За доброю традицією на початку заходу виступив директор музею-заповідника Ігор Коцюбинський. Він зауважив, що Віктору Миколайовичу вдалося напрочуд влучно показати красу дерев’яної архітектури Чернігівщини. Виступали і товариші та учні Віктора Кошмала, серед яких фотограф Юрій Хромушин, вчений секретар архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков та багато інших. І кожен висловлював своє захоплення талантом та майстерністю Віктора Кошмала бачити щось красиве в буденному, повз яке ми проходимо щодня, не помічаючи його.

Сам же фотомайстер розповів, як знімав світлини, що представлені на виставці. Робота над ними тривала досить довго. Сім років Віктор Кошмал фотографував будиночки в селах з незвичайними, наче казковими віконницями й дахами, що демонструють витончений смак людей, які живуть у цих оселях. Вже немає на білому світі багатьох майстрів, що виконали різьблення, але їхні роботи залишилися, і ми маємо можливість помилуватися ними. Тож, як можна було не увіковічнити їх на фото!

На виставці представлені фото близько сорока будинків Чернігівщини, переважно її північної частини. Найбільше фотографій було зроблено в селі Радуль.

Якщо ви теж хочете помилуватися витонченою красою дерев’яного різьблення, що прикрашає дахи і вікна будинків Чернігівського краю, приходьте до музею-заповідника М.Коцюбинського!

Виставка триватиме до 1 грудня.

Вартість квитків:

дитячий – 3 грн;

студентський – 4 грн;

дорослий – 6 грн.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Більше фото із заходу можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1007 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість