Головна » 2018 » Жовтень » 9 » День захисника України
День захисника України
15:36

У день Покрови Пресвятої Богородиці в Україні відзначають свято захисника України. Напередодні, 9 жовтня, в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбувся літературно-мистецький захід, присвячений цьому дню. У програмі була презентація книги Ганни Демиденко «З Україною в серці» та зустріч із чернігівським поетом Юрієм Соколовим, колишнім заст. комбата 13-го батальйону Ігорем Бизганом.

Приємно, що на цей захід завітало не лише чимало дорослих, а і багато школярів. Учні середньої та старшої школи сьогодні теж прийшли до музею, аби послухати патріотичну поезію та дізнатися більше про історію свята, про відважних побратимів, що і зараз стоять на захисті нашої держави. Саме про це на початку розповіли директор музею-заповідника Ігор Коцюбинський та заст. комбата 13-го батальйону Ігор Бизган.

Чимало цікавого розказала про свої книги Ганна Демиденко. Кожна її поезія із нової книги «З Україною в серці» наповнена  любов’ю до своєї Батьківщини. Юрій Соколов також прочитав чимало своїх віршів, присвячених тим, хто захищав Україну. Влітку 2014 року за його ініціативи створено патріотичний відеокліп «Вставай, Україно» на музику Івана Зажитька та слова Ангеліни Костюк. Цей кліп гості змогли переглянути під час заходу.

До виступу запросили і артистку обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Олену Беліванцеву. Під музичний супровід вона зачитала поезію Юрія Соколова про війну на Сході.

Ну, а наприкінці заходу Ігор Коцюбинський запропонував усім, хто був у залі, переглянути уривки з документального фільму «Рейд», що розповідає про мужніх і сильних чоловіків, тих, хто не боїться протистояти ворогу.

Більше фото із заходу можна побачити тут.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 809 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість