Головна » 2010 » Липень » 1 » Білоруські письменники – на Придесенні
Білоруські письменники – на Придесенні
17:50
Два дні на Чернігівщині перебували семеро відомих білоруських письменників - це заступник голови Спілки письменників Білорусі Борис САЧЕНКО, Анатолій БУТЕВИЧ, Микола КОНДРАТОВ, Сергій СИС, Віталій РИЖКОВ, наш земляк, що походить з Любеча - Валерій СТРІЛКО.
Вони відвідали музей-заповідник М.Коцюбинського, де поспілкувалися зі своїми чернігівськими колегами, садибу Тарновських у Качанівці. Також відбулися екскурсії до монументу Героям Крут, до Батурина, гості ознайомилися з архітектурними пам’ятками Чернігова.
У музеї-заповіднику М. Коцюбинського з гостями зустрілися - перший заступник начальника Головного управління культури, туризму й охорони культурної спадщини облдержадміністрації Леонід СМОЛЯК, директор музею-заповідника М. Коцюбинського Ігор КОЦЮБИНСЬКИЙ, чернігівські письменники: Дмитро ІВАНОВ, Михась ТКАЧ, Ганна АРСЕНИЧ-БАРАН, Володимир КОВАЛЬ, Олексій БРИК, Юрій КРИСАНОВ, Василь БУДЕННИЙ та співробітники телерадіоагенства „Новий Чернігів”.

Письменник Сергій ДЗЮБА з дружиною – письменницею і науковцем Тетяною ДЗЮБОЮ – перекладають з білоруської, упорядкували й видали не одну книжку білоруською та українськими мовами, постійно спілкуються з літераторами з Мінська та Гомеля. Власне, вони не раз виступали на радіо „Новий Чернігів” з цього приводу. На жаль, не зміг через хворобу бути присутнім на цій теплій зустрічі голова Чернігівського осередку НСПУ Станіслав РЕП’ЯХ, який багато зробив для зміцнення дружніх зв’язків наших братніх літератур.

Гості запевнили, що знайомі з сучасним українським літературним процесом, його проблемами, і сподіваються на плідне співробітництво з українськими письменниками.

Ігор КОЦЮБИНСЬКИЙ



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1889 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість