Головна » 2023 » Жовтень » 20 » «Білим і чорним хотів би я бути…»: музей Коцюбинського знову зібрав гостей у мистецькій вітальні
«Білим і чорним хотів би я бути…»: музей Коцюбинського знову зібрав гостей у мистецькій вітальні
11:23

Жовтень – це місяць, коли виповнюється 140 років від дня народження відомого українського художника, ілюстратора Михайла Жука. Аби поговорити про нього, дізнатися про життєвий і творчий шлях митця, зокрема про його роботи як художника, 19 жовтня до мистецької вітальні на захід «Білим і чорним хотів би я бути…» завітало чимало гостей. Зібравшись за невеликими круглими столиками з ажурними скатертинами та зігріваючись ароматним чаєм, гості слухали цікаву розповідь ведучої творчого проєкту Наталії Коцюбинської.

У декого Михайло Жук як художник асоціюється з осінню: чистими і то яскравими, то притлумленими фарбами, з легким серпанком смутку… Такою ж була і доля Михайла Жука: були і радісні моменти, і час для туги. Дитинство, юність, навчання, щасливе одруження, народження дітей, знайомство та дружба з Михайлом Коцюбинським, творчість і разом із тим – переслідування, арешт, війна і життя під час окупації… За кожним словом – окрема життєва сторінка, яку Михайлові Жукові треба було пережити.

Окрім цікавої розповіді, гості змогли переглянути заздалегідь підготовлений відеоряд із роботами Михайла Жука. Кожна з них – оригінальна, неповторна, колоритна. Чого тільки вартують портрети на фоні квітів та оригінальні ілюстрації до книг! А ще цього дня музейні гості змогли побачити чимало фотокопій робіт Михайла Жука, що представлені на виставці «І пензлем, і пером», бо ж захід відбувався саме у виставковій залі.

Теплю та затишною видалася розмова про Михайла Жука в мистецькій вітальні музею-заповідника Михайла Коцюбинського. Традиційним зустрічам на чашкою чаю в музеї – бути!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 198 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість