Головна » 2017 » Червень » 9 » 9 червня в музеї-заповіднику відбулася п’ята зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів»
9 червня в музеї-заповіднику відбулася п’ята зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів»
20:26

Теплого літнього вечора, 9 червня, на веранді будинку, де більше ста років тому жив відомий український письменник Михайло Коцюбинський, було по-домашньому затишно і водночас людно. Цього дня музей-заповідник приймав гостей, що прийшли на п’яту зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів». Вона була присвячена його доброму товаришу, сором’язливому гостю літературних субот Павлу Тичині.

Яким було життя поета в Чернігові? Де він навчався і як вирішив стати письменником? Хто йому у цьому допоміг? Хто був першим коханням Павла Тичини? На ці та багато інших запитань гості проекту змогли почути відповіді під час заходу. Також усі присутні слухали вірші Павла Тичини, написані в різні роки. З багатьма його поезіями пов’язані цікаві історії, про які теж розповідали під час заходу.

Червнева зустріч відбулася на веранді будинку Михайла Коцюбинського, де і понад століття тому збиралися гості Великого Сонцепоклонника. Особливу атмосферу створював неперевершений вигляд квітучого саду на садибі Коцюбинського. Повітря було наповнене пахощами розкішних троянд, а око милувала південна гостя, красою якої колись так захопився Михайло Коцюбинський, – агава. Розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської доповнював музичний супровід – усі були просто зачаровані неперевершеною грою на скрипці Ольги Дзендзик, студентки Київського інституту музики ім. Р.Глієра.

Такою була п’ята зустріч – остання перед сезоном відпусток. Тож слідкуйте за новинами на нашому сайті kotsubinsky.org/, у соцмережах – на сторінці у Фейсбук www.facebook.com/Museum.Kotsyubinsky/ та твіттері twitter.com/MKotsyubinsky, аби дізнатися, коли наступного разу музей-заповідник запрошуватиме гостей відвідати мистецький проект. Приходьте! Будемо раді всіх бачити знову!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 888 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість