Головна » 2022 » Листопад » 4 » 8 листопада. Відкриття виставки «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах»
8 листопада. Відкриття виставки «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах»
17:41

8 листопада Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує усіх охочих на відкриття виставки «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах».

Географія життєвих маршрутів письменника охоплює заледве не всю Україну і виходить далеко за її межі. Багато українських міст, містечок і селищ у різних куточках нашої сучасної держави М.Коцюбинському довелося відвідати особисто. Інші ж, небачені на власні очі місця, були знайомі Михайлові Михайловичу завдяки їх мешканцям – українським письменникам, видавцям, громадським діячам чи навіть випадковим знайомим, з якими він – знаний белетрист – листувався протягом життя.

Затишне Поділля і старовинний Чернігів були для письменника особливо близькими, але багата природа Таврії і Криму, колорит Гуцульщини, гостинність Слобожанщини, теплі звістки з містечок на сході України лишили у житті М.Коцюбинського багато спогадів і цікавих історій. Історій, які добре розповідати, мандруючи від міста до міста, споглядаючи пейзажі, що милують око подорожнього.

І ця виставка – це своєрідний вояж Україною разом з Михайлом Коцюбинським тими містами і місцевостями, де йому довелося побувати. А побачити на власні очі ці локації ми можемо завдяки роботам українських художників, представленим в експозиції.

Початок заходу о 15.00.

У день відкриття вхід на виставку вільний.

Довідки за телефоном: (093) 002 42 96.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 235 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість