Головна » 2023 » Листопад » 2 » 6 листопада о 15:00 в музеї-заповіднику М.Коцюбинського Микола Чабан презентуватиме книгу «Під сонцем Алупки». Запрошуємо!
6 листопада о 15:00 в музеї-заповіднику М.Коцюбинського Микола Чабан презентуватиме книгу «Під сонцем Алупки». Запрошуємо!
17:15

6 листопада, у понеділок, о 15:00 в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться презентація розкішно ілюстрованої книги «Під сонцем Алупки» Миколи Чабана. Під час зустрічі із автором ви матимете чудову нагоду дізнатися історію створення цієї книги, побачити низку цікавих світлин Кримського півострова, зроблених у різний час, зокрема і під час подорожі до Криму Михайла Коцюбинського.

Розвідки знаного українського дослідника Миколи Чабана разючі й ефективні у боях інформаційного фронту, в січах ідеологічних і світоглядних. На своїх сторінках видання «Під сонцем Алупки» зібрало спогади про незвичайне кримське містечко понад двох десятків відомих і, на жаль, призабутих українських письменників, поетів, митців, істориків і громадських діячів: Володимира Антоновича, Сергія Васильківського, Василя Гегела, Климента Квітки, Олександра Кониського, Миколи Костомарова, Михайла Коцюбинського, Олександра Кошиця, Агатангела Кримського, Лесі Українки, Михайла Максимовича, Наталі Полонської-Василенко, Івана Присецького, Антона Рудницького, Тадея Рильського, Івана Труша, Євгена Чикаленка, Дмитра Яворницького та інших.

І всі їхні слова про Алупку, взагалі про Крим – різноманітні, аж до строкатості – стильової, жанрової, тематичної; оригінальні, яскраві. У них часто-густо авторами підмічено незвичайні, «свіжі» подробиці, чого про Крим і Алупку до них іще ніхто не писав.

Зрештою, це погляд на Алупку й ширше, на весь півострів, його минуле й тогодення, на його індивідуальні риси в усьому, - очима українців. Через нариси і цитовані у них спогади читач зможе якнайглибше, якнайгостріше відчути сам дух чудової Алупки, її неповторність і красу, її п’янкий трунок, найточніше її зрозуміти й узяти до свого серця, українського серця.

Отож, бажаєте дізнатися більше про кримську Алупку? Тоді вам неодмінно потрібно познайомитися з книгою «Під сонцем Алупки» та її автором Миколою Чабаном. А зробити це можна в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського у понеділок, 6 листопада.

Початок творчої зустрічі з автором о 15:00.

Вхід – вільний.

Тел. для довідок: (097) 465-70-91, (093) 002-42-96.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 163 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість