Головна » 2021 » Серпень » 2 » 5 серпня музей Коцюбинського запрошуємо на відкриття виставки авторських робіт вишивальниці Валентини Боровик
5 серпня музей Коцюбинського запрошуємо на відкриття виставки авторських робіт вишивальниці Валентини Боровик
15:46

5 серпня о 14:00 в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться відкриття виставки авторських робіт Валентини Боровик «Віртуальна мандрівка з Чернігівщини до Європи». Запрошуємо всіх охочих!

Після виходу на пенсію Валентина Боровик віднайшла для себе нове заняття – вишивку. За допомогою різнокольорових ниток та голки вона відтворює визначні архітектурні споруди не лише Чернігівщини, а і багатьох країн Європи: Італії, Іспанії, Німеччини. З полотен вишивальниці на нас дивляться Катерининська та П’ятницька церкви, Свято-Михайлівський храм у Чернігові, Пізанська вежа – частина ансамблю Собору Санта-Марія Ассунка в Пізі (Італія), Собор Паризької Богоматері у Франції, Брандербурзькі ворота в Німеччині та багато інших шедеврів зодчества. Об’єднуюча ланка усіх робіт Валентини Боровик – це портрети видатних осіб, які так чи інакше пов’язані із Чернігівщиною: Михайла Коцюбинського, Григорія Галагана, Тараса Шевченка, Пантелеймона Куліша та ін.

Чимало робіт, представлених на виставці, майстриня вишила під час карантину. Хочете поспілкуватися з нею та помандрувати країнами Європи вишитими стежками? Тоді ласкаво просимо на відкриття виставки авторських робіт вишивальниці Валентини Боровик «Віртуальна мандрівка з Чернігівщини до Європи»!

Початок – о 14:00.

У день відкриття, 5 серпня, – відвідування виставки безкоштовне.

Збираючи до музею, обов’язково візьміть із собою індивідуальні засоби захисту – маски та антисептик.

Адреса музею: Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Тел.: (0462) 677-481, 678-741, (093) 002-42-96.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 630 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість