Головна » 2023 » Лютий » 1 » 4 лютого о 13.00 музей-заповідник запрошує на кураторську екскурсію виставкою «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажа
4 лютого о 13.00 музей-заповідник запрошує на кураторську екскурсію виставкою «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажа
14:52

«Коцюбинський любив життя і вмів користуватись ним. Жив він у гарному й сприяючому оточенні. Був центром своєї сім’ї, але й мав багато од неї. Все було пристосоване для того, щоб «таткові», щоб «Мусі», як називали його мама й дружина, Віра Устимівна, було гано жити, щоб не заважати йому, не турбувати дрібницями, коли він сам не захоче того. Правда, він дуже любив свою сім’ю, й інтереси кожного члена її – дорослого й малого, - їх горе і радощі він завжди носив у своїй душі. Але його інтереси, - інтереси вищого порядку, як людини вищих здібностей, письменника й поета, - свято зберігались сім’єю.

Треба дати йому спокій, - подбають, щоб спокій був. Треба щось купити йому, - буде куплене. Треба придбати гарну елегантську одіж, взуття, білизну, - буде придбано. Утомився «татко» буденщиною життя чернігівського, нудотою бюрової праці, хоче поїхати кудись з Чернігова, - поїде… Знайдуться й кошти, й безліч делікатного чуття, й чиєїсь самопожертви, може…» (Спогади про М.Коцюбинського М.Чернявського, надруковані у кн. «Спогади про Михайла Коцюбинського, К., 1989 р, с. 53).

Вам цікаво дізнатися більше про життя відомого письменника Михайла Коцюбинського? Це можна зробити під час екскурсії виставкою «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах». Завітати на виставку можна до кінця лютого.

А 4 лютого, у суботу, о 13.00 музей-заповідник Михайла Коцюбинського запрошує на кураторську екскурсію виставкою.

Вартість вхідного квитка на екскурсію – донат на ЗСУ.

Допоможемо разом нашим захисникам наблизити Перемогу! Нам це під силу!

Тел. для довідок: (093) 002 42 96.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 180 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість