Головна » 2015 » Листопад » 30 » 4 грудня. Відкриття виставки вишитих ікон Агнеси Ляшенко «З відчуттям Божої любові»
4 грудня. Відкриття виставки вишитих ікон Агнеси Ляшенко «З відчуттям Божої любові»
17:43

4 грудня о 14.00 у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського відбудеться відкриття виставки вишитих ікон «З відчуттям Божої любові» Заслуженої майстрині народної творчості Агнеси Ляшенко.

Захоплюватися вишивкою майстриня почала ще у дитинстві, але по-справжньому віддатися улюбленій справі змогла лише після виходу на пенсію. З 1991 році Агнеса Денисівна займається вишиванням натюрмортів. За два роки по тому майстриня починає цікавитися іконографією. Її першими роботами у цьому напрямку стали вінчальні ікони для онуків.

Серед творчих робіт майстрині особливе місце займають ікони Чернігівщини, виконані напівхрестиком, гладдю, тамбурним швом, бісером. Перш, ніж узятися до роботи над іконою, пані Агнеса вивчає літературу про неї. Під час роботи авторка не використовує готових схем, створюючи натомість власні ескізи на тканині. Особливістю її робіт є те, що лики і руки святих також вишиті.

Улюбленим образом Агнеси Денисівни є Богородиця з немовлям, котрій присвячена ціла низка робіт, зокрема, «Богородиця Милування», «Чудотворна Чернігівсько-Іллінська ікона Богородиці», «Богородиця Іржавецька» та ін. Окрім серії ікон з зображеннями святих, у доробку мисткині є портрети Т. Шевченка, Лесі Українки, Б. Хмельницького.

За роки творчої діяльності роботи Агнеси Ляшенко були широко представлені на численних виставках у столичних музеях та закладах культури Чернігова і області. Ікони чернігівської вишивальниці прикрашають музеї і собори Києва та Чернігова, а також є окрасою приватних колекцій України, Німеччини, Росії та Канади.

Виставка триватиме протягом місяця.

Вартість вхідних квитків:

  • дитячий – 3 грн;
  • студентський – 4 грн;
  • дорослий – 6 грн.

У день відкриття відвідування виставки безкоштовне.

Запрошуємо усіх бажаючих!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1213 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість