Головна » 2017 » Червень » 30 » 30 червня в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського згадували Станіслава Реп’яха
30 червня в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського згадували Станіслава Реп’яха
15:04

Останнього червневого дня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбувся вечір пам’яті, присвячений відомому письменнику, перекладачу, багаторічному очільнику Чернігівського обласного осередку Національної спілки письменників України Станіславу Реп’яху (1938-2012). Саме в ці дні минає 5 років відтоді, як перестало битися його серце.

Захід відбувся на веранді будинку, де багато років тому жив Михайло Коцюбинський. На вечір пам’яті завітали ті, хто був особисто знайомий зі Станіславом Реп’яхом, палкі поціновувачі його творчості.

Вступне слово взяв директор музею-заповідника Ігор Коцюбинський. Він чимало розповів про Станіслава Реп’яха, а також представив усім присутнім портрет письменника, який виконав Володимир Ємець, та невеличку виставку творів самого Станіслава Панасовича.

Першою до слова Ігор Коцюбинський запросив Ганну Арсенич-Баран, голову Чернігівського обласного осередку НСПУ. Вона сказала чимало теплих слів про Станіслава Реп’яха, зазначила і те, що був він і справді людиною неймовірною, доброю, порядною, чесною, завжди приходив на допомогу.

Також виступали письменники Олексій Брик та Олена Конечна, поетеса Олена Мамчич та багато інших. А поет та бард Анатолій Покришень прочитав один із віршів Станіслава Реп’яха – «Голуба колиска». Ще він розповів про те, як Станіслав Панасович колись допоміг йому здобути перемогу в літературному конкурсі.

Всі, хто завітав на захід, змогли насолодитися і музичним виконанням творів Станіслава Реп’яха. Співав Микола Ведякін, акомпанував на роялі артист обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Віктор Заєць.

Теплим, щирим та затишним видався вечір, присвячений пам’яті українському письменнику та перекладачу Станіславу Реп’яху в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського. Для всіх, хто відвідав сьогоднішній захід, ця людина назавжди залишиться в пам’яті.

Більше фото із заходу можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1198 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/5 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість