Головна » 2017 » Квітень » 26 » 26 квітня в музеї Коцюбинського відбувся захід, присвячений річниці Чорнобильської трагедії
26 квітня в музеї Коцюбинського відбувся захід, присвячений річниці Чорнобильської трагедії
16:08

26 квітня в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбувся захід, присвячений 31-й річниці Чорнобильської трагедії під назвою «На Чорнобиль журавлі летіли». На цьому заході йшлося про величезну катастрофу, яка сколихнула світ у ніч з 25 на 26 квітня 1986 року.

Колись Чорнобильська земля з її врожайними садами і полями, садами, річками та озерами була красивою та багатою. Але все те було «до». Відтоді, як над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало полум’я, цю місцевість стали називати «зоною».

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки не минуло б років, усе одно це слово полум’янітиме чорним вогнем скорботи у нашій пам’яті. Про події, що відбулися після страшного вибуху на АЕС, розповідала ведуча заходу Олена Сазонова. А почесним гостем заходу став Юрій Іллєнко, один із ліквідаторів трагедії. Він поділився з усіма присутніми своїми спогадами про ті трагічні дні.

Також до уваги гостей представили фільм про 731-й батальйон, що один із перших ліквідовував страшну катастрофу. З короткої кінострічки глядачі дізналися про багато фактів, які довгий час замовчувалися. Ну, а наприкінці заходу хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя у нерівній боротьбі з атомною стихією.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1037 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість